Service Logistics Forum

Winnaar SLF afstudeerprijs 2020 - Nieuws

19 november 2020

Na een spannende pitchbattle gaat de hoofdprijs van de 13e SLF afstudeerprijs naar....

And the winner is...............Joep Hoedemakers!
Proficiat Joep Hoedemakers van Eindhoven University of Technology Well done! Jij wint de SLF Afstudeerprijs 2020. Zijn afstudeeronderzoek voerde Joep uit bij Lely, producent van melkrobots en gewaardeerd deelnemer van het SLF. Zijn scriptie kreeg de titel; Creating a preventive maintenance concept for new systems using multi-objective optimization.

De finalisten konden dit jaar helaas niet live pitchen. In een vooraf opgenomen video konden Joep Hoedemakers en Nikki Leijnse hun onderzoeksvraag, aanpak en resultaten haarscherp neerzetten. De gezonde spanning die komt kijken bij een live-finale bleef hierdoor buiten schot. Toch zat er voor de finalisten genoeg spanning  bij het maken van de video. Zij hebben dat beide op een andere manier aangepakt en wisten daardoor niet goed de concurrentie in te schatten. 

Voor het eerst dit jaar kon het publiek zich ook uitspreken. Degene die de beste pitch verzorgd had werd beloond met de publieksprijs, een gouden medaille. Via een poll werd direct na de pitches de mening van het publiek gevraagd en terwijl de jury zich terugtrok voor het finale overleg werden de publieksstemmen geteld.

Aan het eind van de Summit werd bekend gemaakt wie de publieks- en de juryprijs gewonnen had. Ook dit kon helaas geen live happening worden, waardoor de spanning en het applaus ontbraken. Bart Schoonderwoerd, Directeur Logistiek van Technische Unie, had de eer om als sponsor van de SLF Afstudeerprijs de winnaar bekend te maken. Het bleek dat beide prijzen dit jaar naar dezelfde finalist, Joep Hoedemakers, ging. 

Joep nam de hoofdprijs van 1.000 euro en de gouden medaille mee naar huis en Nikki werd als runner up beloond met 500 euro en een zilveren medaille. Daarnaast werd aan het winnen van de 1e en 2e prijs aandacht besteed en publiciteit gegenereerd via diverse (online) kanalen op hun eigen universiteit. Toch zeker ook een mooie beloning om in de spotlights te staan op de home base.  

Het winnen van de SLF Afstudeerprijs houdt automatisch in dat Joep volgend jaar zitting heeft in de vakjury en het werk van de kandidaten van de 14e editie mag beoordelen.  

In het juryrapport worden de positieve kanten van beide finalisten geroemd. Vooral de praktische toepasbaarheid van de scriptie van Joep is een sterk punt. Dat de jury heel kritisch heeft gekeken komt tot uitdrukking in de verbeterpunten en kanttekeningen die de jury plaatste. Zo ziet zij graag dat er minder teruggegrepen wordt op de, reeds lang in gebruik zijnde, onderzoeksmethodes. Meer innovatie in de onderzoeken zou een goede stap voorwaarts zijn. 

Zie ook: publicatie SLF Afstudeerprijs winnaar Joep Hoedemaker, University of Technology Eindhoven
Zie ook: publicatie SLF Afstudeerprijs finalist Nikki Leijnse, University of Twente

Trots op onze

SLF Deelnemers