Service Logistics Forum

Het potentieel van Additive Manufacturing in serviceketens - Nieuws

30 mei 2021

Innovatiebladen voor service logistiek: Deel 2

Service Logistiek topic onder de loep: Additive Manufacturing

Vorig jaar heeft Gordian Logistics Experts in samenwerking met het SLF en in opdracht van TKI Dinalog de meest veelbelovende innovatieconcepten onderzocht voor het service logistieke vakgebied. Vanuit het SLF visiedocument zijn 8 concepten boven komen drijven met verbeterpotentie voor service logistieke bedrijven. Dit zijn: Servitization, Additive Manufacturing, Blockchain, Artificial Intelligence, Digital Twins, Robotics, SCT en Extended Reality. In de vorm van innovatiebladen zijn de onderzoeken en bevindingen door Gordian samengevat.

De komende maanden besteed het SLF gericht aandacht aan innovatieve concepten oa via webinars. Geinspireerd door case studies en presentaties en met hulp van de innovatiebladen kunnen deelnemers concreet aan de slag in hun eigen omgeving. Zijn er vragen of is er behoefte aan verdieping of support neem contact op via info@servicelogisticsforum.nl

Additive Manufacturing, ook wel 3D printing genoemd, is uitermate geschikt voor onderdelen met een lange,
onzekere levertijd, lage vraag, of met een (groot) obsolescence risico. Waarom wordt AM dan niet massaal toegepast in serviceketens? Om hier meer over te weten te komen, lees het innovatieblad Additive Manufacturing. 

Trots op onze

SLF Deelnemers