Service Logistics Forum

Loïs Aerts en Sjors Melman beide winnaar - Nieuws

03 juni 2022

De voorkeur van publiek en jury waren niet gelijk

Tijdens de Service Leadership Summit werd, traditiegetrouw, de winnaar van de SLF afstudeerprijs na een bloedstollende pitch battle bekend. Beide finalisten, Loïs Aerts en Sjors Melman waren steengoed en het was dan ook lastig om de winnaar te kiezen. Het publiek verkoos Loïs, maar kon het oordeel alleen baseren op de pitch. De jury daarentegen verkoos Sjors op basis van de ingestuurde scriptie én de pitch. De scripties waren door de jury gescoord op uiteenlopende aspecten zoals service logistieke content, wetenschappelijk gehalte, toepasbaarheid, relevantie, innovativiteit, duurzaamheidsbijdrage, stijl en vormgeving. De jury scoorde de pitches op opbouw, presentatievaardigheid en mate waarin de presentatie waarde toevoegt aan het afstudeeronderzoek en de scriptie. Beide finalisten gingen met een geldprijs, publieksprijs, bloemen en veel genoegen huiswaarts.

Het SLF wil met de prijs talent aanmoedigen om de sector te verbeteren met innoverende en praktisch toepasbare methoden. Sponsor van de SLF afstudeerprijs '21/'22 is Peachgroup. Ruud Kockelkorn, Algemeen Directeur/Eigenaar reikte de prijs uit, samen met de winnaar van de vorige editie Joep Hoedemakers.

Loïs Aerts, Operations Management & Logistics (Eindhoven) deed onderzoek bij ASML. Zij studeerde af in maart 2022 en de titel van haar scriptie en verdediging is: Spare Parts Planning Accuracy within the Service Supply Network of ASML. Sjors Melman, Industrial System Manufacture & Management (Cambridge, Eindhoven) deed onderzoek bij Philips Healthcare. Hij studeerde af in juni 2021 en de titel van zijn scriptie en verdediging is: Faster Service: Changing the Spare Parts Supply Chain Network to Support Increasing Service Requirements.

De jury schrijft over Sjors: "Hij heeft een gedegen onderzoek gekoppeld aan een wetenschappelijk gesproken sterke, to the point geschreven scriptie. Hij levert een uitstekend mathematisch model voor spare parts leveranties door Philips Healthcare. Implicaties voor bedrijf worden in de scriptie en in de pitch helder uiteengezet middels de case study." Over Lois schrijft de jury: "Zij adresseert in haar scriptie de afwijking van een gerealiseerde performance van een systeem t.o.v. de verwachte performance van een onderliggend model. Een interessant onderwerp, dat feitelijk uitstijgt boven de service logistiek. Systematisch analyseert zij e.e.a. met behulp van een simulatiemodel ingebouwd in een digital twin. Wetenschappelijk is deze scriptie goed aan de maat en helder geschreven. In haar presentatie bleef zij enigszins aan de oppervlakte."

De jury van de SLF afstudeerprijs bestaat uit vertegenwoordigers uit de onderzoeks- en wetenschappelijke wereld en het bedrijfsleven. Juryleden zijn:

  • Emeritus Prof. Henk Zijm, Productie- en Supply Chain Management, University of Twente;
  • Johan Faes, Directeur Faes Group;
  • Professor Bart Vos, Supply Chain Innovation, Maastricht University en Wetenschappelijk Directeur van BISCI, Venlo;
  • Erik Hoving, Senior Consultant Districon,
  • Hans van Waveren, Voormalig Directeur Districon en
  • Winnaar van vorig jaar Joep Hoedemakers, nu werkzaam als simulation engineer bij KSE Process Technology.

Voor meer info neem contact op met info@servicelogisticsforum.nl

 

Trots op onze

SLF Deelnemers