Nederlands English
Deelnemer login
Home Summit Programma Summit

Tijdens de Service Logistics Summit 2017 presenteren we met trots een goed gevuld en gevarieerd programma waar bedrijven uit verschillende sectoren en met verschillende omvang een rol spelen. Ook diverse kennisinstellingen nemen het podium om te laten zien waar hun toegepaste onderzoek zich op richt.

Programma Service Logistics Summit

Voor de diverse onderdelen hebben hun deze organisaties hun medewerking toegezegd:

Partners SLF Summit 17

Datum: 24 november 2017
Tijdstip: 9.00 - 18.00 met aansluitend diner
Locatie: Aviodrome Lelystad
Thema: Logistiek Verenigd

DIRECT AANMELDEN >>

 

09.00 - Aanvang

09.00 - De Service Logistics Summit 2017 opent op locatie. U maakt een keuze uit een van de bedrijven die haar deuren voor u opent.
Na ontvangst informeert uw gastheer u over zijn bedrijf. Hij leidt u rond en gaat met u in gesprek over actuele service logistieke thema's in zijn business. Na afloop sluit u gezamenlijk af en vertrekt richting Aviodrome. 

 Field Trip 1 Thales, Huizen| Field Trip 2  Albert.nl, Almere| Field Trip 3  Wärtsilä, Zwolle| Field Trip 4 Pon, Almere / Field Trip 5 Loading Systems, Lelystad 

12.00 - Lunch

13.00 - Roelof Hemmen, bekend van o.a. BNR en Radio 1, leidt de middag.Roelof Hemmen Hij stelt u voor aan high potentials die, in het kader van de SLF Afstudeerprijs, hun onderzoeksresultaten pitchten, reikt de winnaar de SLF Afstudeerprijs uit en gaat met u het gesprek aan. 

 

Erik Lagerweij, Lelystad Airport spreker Service Logsitics Summit 201713.30 - Erik Lagerweij, Projectdirecteur realisatie vakantieluchthaven van Lelystad Airport Verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwe vakantieluchthaven, neemt u mee in zijn visie op Service Logistieke thema's die spelen bij de ontwikkeling van een luchthaven.

 

Geert Boosten.pngRene de Koning14.00 - Plenair debat, nu bent u zelf aan zet. De presentatie van Erik Lagerweij doet voldoende stof opwaaien. Met een aantal professionals uit de aviation wereld, waaronder Geert Boosten, lector Hogeschool van Amsterdam en René de Koning, OneLogistics, kijken we naar de hot topics. Onderzoekers, overheid en  bedrijfsleven komen aan het woord. Niet alle neuzen wijzen in dezelfde richting. Praktijk en theorie lopen uiteen en er zijn opmerkelijke meningsverschillen. Wat zijn uw gedachten en waarom kloppen onze stellingen over hot topics wel of niet?

14.30 - In de eerste ronde inspiratiesessies maakt u een keuze uit de presentaties van geselecteerde sprekers en bedrijven. Bent u geïnteresseerd in recent wetenschappelijk onderzoek, samenwerkingsvormen binnen service logistiek, technische innovaties of praktijkvoorbeelden uit de luchtvaart. Jong talent volgt een bijzonder programma o.l.v. Roelof Hemmen.

Inspiratiesessie 1  Circulaire Economie| Inspiratiesessie 2  New Service Chain Dynamics| Inspiratiesessie 3, Bedrijfscase| Inspiratiesessie 4 Blockchain Technology

15.15 - In de tweede ronde inspiratiesessies maakt u opnieuw een keuze uit de presentaties van geselecteerde sprekers en bedrijven. Jong talent vervolgt het bijzondere programma o.l.v. Roelof Hemmen.

Inspiratiesessie 5  Circulaire Economie| Inspiratiesessie 6 New Service Chain Dynamics| Inspiratiesessie 7 Bedrijfscase| Inspiratiesessie 8 The last Service Miles

16.00 - Borrel

wim van rooijen.png17.00 - Maintenance meets Service Logistics, het gezamenlijk programma van SLF en NVDO start met een wake up call van Wim van Rooijen, Fountainheads. Daarna ontmoeten Binne Visser (Maintenance Manager van het Jaar), Marc van het Bolscher (Logistiek Manager van het Jaar), Bas Kimpel (voorzitter NVDO) en Ben Gräve (voorzitter SLF) elkaar. Tot slot schakelen we, via een live verbinding(!!) met Mali, over naar Stephan Wildenberg voor een spectaculaire verhandeling over 'Synergie Bas Kimpeltussen onderhoud en service logistiek binnen Defensie'. 

 

Ben Grave2.jpg

 

 

Binne visser 2.pngBinne Visser, Director Production Engineering & Maintenance bij Philips Drachten en Maintenance Manager van het Jaar 2016, is een zeer gemotiveerde professional met meer dan 20 jaar ervaring in onder meer engineering, projectmanagement, supply chain management en R&D. 

Marc van het Bolscher.pngMarc van het Bolscher, Global supply chain manager bij Tanatex Chemicals en Logistiek Manager van het jaar 2016, heeft in zijn organisatie structuur aangebracht en verschillende afdelingen bij elkaar gebracht, waardoor op relatief korte termijn, een significante verbetering plaats van de leverbetrouwbaarheid en productbeschikbaarheid plaats. 

SLF Summit 17 Stephan WildenbergKapitein Stephan Wildenberg is werkzaam als stafofficier Operationele Logistiek en Doctrine bij het kenniscentrum van het Opleidings- en Trainingscommando Logistiek (OTCLOG). Binnen de Koninklijke Landmacht heeft hij diverse logistieke functies uitgeoefend en is tweemaal uitgezonden geweest naar Afghanistan en Mali. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor het beschrijven van de logistieke werkwijze van de Koninklijke Landmacht, ook wel doctrine genoemd. Specifiek richt hij zich op de materieeldienst van de toekomst in relatie tot innovaties en welk effect dit heeft op de doctrine.

18.30 - Netwerkdiner

19.15 - Topspreker praat de dinergasten bij over service logistieke uitdagingen en actuele onderhoudsperikelen.
 


Thales.jpgFieldtrip 1 - Thales Transportation Systems, Huizen
Maakt u gebruik van het openbaar vervoer in Nederlands ? Koopt u wel eens een kaartje bij de NS , GVB of een van de andere vervoerders in Nederland? Zit u wel eens in de tram en checkt u dan in ? Dan gebruikt u de apparaten van Thales Transportations Systems (TTS). TTS is de marktleider in Nederland op het gebied van eticketing services. TTS is een onderdeel van de Thales groep. We zijn een relatief jong bedrijf mar groot op de OVmarkt en innovatie.Onze core business in het leveren van services op gebied van eticketing samengevat wij leveren, installeren , onderhouden en beheren alles wat te maken heeft met eticketing van de systemen, netwerken tot onze apparaten op stations en trams en bussen. Onze bekendste apparaten zijn de kaartautomaten, de poortjes , de check in palen en informatie zuilen.  

We zijn leveranciers van een groot aantal bekende projecten zoals de Noord Zuid Lijn in Amsterdam en de Hoekselijn in Rotterdam.

Op 24 november is de mogelijk om een field trip te maken naar het service center van TTS in Huizen. Hier wordt meer inzicht gegeven hoe wij werken indien apparaten bij onze klanten defect zijn, van melding tot reparatie in het veld of in onze workshop. We laten ook zien hoe we voorkomen dat de apparaten stuk gaan zodat u als reiziger zo goed en snel mogelijk kunt reizen. Ook laten we zien welke innovatie een rolspelen in het openbaar vervoer vandaag de dag.

Schrijf u in en leer de wereld achter de vervoersbedrijven en wat een dag services voor TTS betekent.

naar boven

albert.nl.pngFieldtrip 2 - Albert.nl, Almere
Wat kunnen we van e-commerce leren? Veel! Albert.nl levert vanuit het distributiecentrum in Almere de boodschappen aan huis. Albert Heijn heeft naast Almere locaties in De Meern en Rotterdam voor online bestellingen.  Door ver- en herverdeling van bestaande capaciteit zoekt Albert Heijn voor webwinkelklanten steeds naar ruimere tijdvakken en betere service. 

naar boven

Wartsila.pngFieldtrip 3 - Wärtsilä, Kampen
Wärtsilä is een internationaal opererend bedrijf met het hoofdkantoor in Helsinki, Finland. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen en verlenen van services van geavanceerde technologieën en producten voor schepen en energiecentrales, op een milieuvriendelijke manier. De nadruk ligt hierbij op duurzaamheid, innovatie en totaalrendement.

naar boven

Pon.pngFieldtrip 4 - Pon, Almere

naar boven

Loading Systems.pngFieldtrip 5 - Loading Systems, Lelystad
Als pionier en marktleider in het veld van laden en lossen, zijn wij altijd bereid om de klant te helpen. Loading Systems biedt met het Advanced Control Centre een innovatieve oplossing om efficiënt en proactief laadperrons te coördineren, monitoren, besturen en beheren.

naar boven

Inspiratiesessie 1 Circulaire Economie 

naar boven

Henk Akkermans.pngInspriratiesessie 2 - Prof. Henk Akkermans, Tilburg University/Directeur van WCMNew Service Chain Dynamics

naar boven

Inspriratiesessie 3 - Consultant DistriconCase Lean & Service Logistiek

naar boven

Michiel KuipersInspriratiesessie 4Michiel Kuipers, WW Leader Logistics BD and Supply Chain Analytics IBM & Louis de Bruin, Louis de Bruin.pngBlockchain Leader Europe IBM, Blockchain technology at IBM

naar boven

Inspriratiesessie 5 - Circulaire Economie

naar boven

Paul van der Voort.pngInspriratiesessie 6 - Paul van der Voort, programmamanager Innovatie bij ProRail, Voorspellen van infrastoringen

naar boven

Inspriratiesessie 7 - Workshop machine learning

naar boven

Martijn van Altenburg.pngInspriratiesessie 8Martijn van Altenburg, onderzoeker Hogeschool van Amsterdam & Elza van Genderen, Elza van GenderenCityServiceBike, The Last Service Mile

naar boven

Onze deelnemers