Service Logistics Forum

Jong SLF : Bezit vs gebruik, Hoe gaat onze toekomst eruit zien?

30 jun 2020
Jong SLF : Bezit vs gebruik, Hoe gaat onze toekomst eruit zien?

De deel-economie is sterk in opkomst. In plaats van kopen zijn er steeds vaker mogelijkheden om producten te gebruiken zonder eigenaar te worden. Van bezit naar gebruik, dus. Aanbieders van nieuwe producten richten hun serviceketen efficient in. Maar wat is efficient en waar moet je aan denken als het gaat om service keten inrichting en besturing? En hoe gaat een gerenommeerd en succesvol bedrijf hiermee om, waar producten jarenlang verkocht zijn? Speciaal voor jonge professionals is dit webinar bedoeld. 

Datum: 30 juni
Tijdtip: 14.00 - 15.00
Locatie: online
Thema: Bezit vs Gebruik, hoe gaat onze toekomst eruit zien??

Programma

14.00   Welkom en opening door Tessa Huijsman, Jong SLF en consultant Districon

14.10    ‘Weg met Bezit! De serviceketens van de toekomst’ door Ben Gräve voorzitter SLF

De trend is niet nieuw, maar wel de aandacht voor de serviceketens die de gebruikseconomie supporten. Hoe zorgen de aanbieders van ‘Product as a Service’ ervoor dat de beschikbaarheid van die producten en de service en onderhoud effectief en efficient uitgevoerd worden. Bedrijven die al jarenlang producten verkopen hebben een transformatie van de bestaande serviceketen nodig. Hoe werkt dat dan en wat moet je daarvoor doen?

14.30    ' Product as a Service of Service as a Product'  door Martijn van Aspert, Jong SLF en Manager Supply Chain Cost Control ASML 

Terwijl meer en meer bedrijven naar een ‘asset light’, Product as a Service, model transformeren is het natuurlijk een goed moment je af te vragen of dit voor iedereen zo’n voor de hand liggend idee is. In het geval van ASML kun je zowel kijken naar onze lithografie systemen of naar spare parts en tools. Wat we zien is dat de vergaande mate van integratie van klant en leverancier en/of de primaire rol in het klant-proces belangrijke factoren zijn bij het maken van dit type keuzes. In plaats van ons product 'as a service' te leveren, zien we andere opportunities namelijk dat de service het product lijkt te worden.

14.50    Inspiratie quiz ‘Wat te doen met BEZIT?’

              Hoe zie zie jij dit? Speelt ‘Product as a Service’ een rol binnen jouw organisatie? Hoe kenmerkt zich dat? 

15.00    Einde

Speciaal voor deelnemers met 0 - 5 jaar werkervaring.
Voor meer informatie neem contact op met info@servicelogisticsforum.nl

Aangemeld voor deze bijeenkomst

University of Luxembourg logo

University of Luxembourg

Profiel bekijken
University of Luxembourg logo
Voestalpine Railpro logo

Voestalpine Railpro

Hilversum
Website Profiel bekijken
Voestalpine Railpro logo
Trots op onze

SLF Deelnemers