Service Logistics Forum

Het E-waste vraagstuk - Nieuws

21 februari 2023

SLF inspireert Samsung Electronics en vice versa.

Jaarlijks wordt wereldwijd meer dan 50 miljoen ton aan electronica weggegooid, inclusief de zeldzame mineralen, goud en koper. Naast de milieuschade treedt er een economisch verlies op van ruim 60 miljard euro! 

Onlangs zaten de SLF bestuursleden Hans van Waveren en Francis Scholten samen met Johan van Eekeren, Global Business Development Executive Reconext aan tafel bij Samsung Electronics. Robbert-Jan Verbeeten, Manager Customer Engagement en Peter van Schaik, Manager Service Operations Mobile - Benelux waren hun gesprekspartner. Namens Samsung Electronics zijn zij bijzonder geïnteresseerd in oplossingen voor vraagstukken rondom E-waste en circulariteit en dan met name in het meetbaar maken.

Voor het SLF zijn E-waste en circulariteit eveneens belangrijke thema's. Veel organisaties in het SLF netwerk hebben vergelijkbare vraagstukken en Green&Resilient is dan ook niet voor niets het jaarthema van 2023. Het SLF ziet het als haar rol om de beschikbare kennis en kunde op dit gebied zo veel mogelijk te delen. Om inzichten te kunnen delen, zal het SLF, oa op basis van deze meeting, binnenkort een innovatieblad over E-waste publiceren. 

Trots op onze

SLF Deelnemers