Service Logistics Forum

19.1 Ochtendseminar HR

Ochtendseminar Praktijkonderzoek Minor Service Logistiek, een goed begin

19.1 Praktijkonderzoek HR 5.jpgEvent: Ochtendseminar Praktijkonderzoek Minor Service Logistiek
Datum: 29 januari 2019, 10.00 tot 13.00
Locatie: Hogeschool Rotterdam, Rotterdam
Thema: Afronding Minor Service Logistiek lichting 2018
# Deelnemers: 42

Door: Liselot Gerritzen


19.1 Praktijkonderzoek HR 1.jpg

Op 29 januari 2019 waren zo'n 40 tal deelnemers afgekomen op het ochtendseminar dat georganiseerd werd door de Hogeschool Rotterdam. Studenten, docenten, en professionals uit het bedrijfsleven werden getracteerd op een vlot lopende ochtend. Na een korte inleiding van John de Nijs, Lecture Logistics Hogeschool Rotterdam en Jasper de Graaf, programmamanager TKI Dinalog en SLF, startte de ochtend met de bijdrage van Maarten Driessen, Gordian Logistics Experts. 19.1 Ochtendseminar praktijk onderzoek minor service logistiekMaarten liet zien dat er op het continuum van small tot omvangrijke assetbase verschillende aanpakken zijn om het spare parts management te verbeteren. Voor de identificatie van verbetertrajecten speelt de spare parts matrix, waarbij kosten op de ene as en omloopsnelheid op de ander as zijn uitgezet, een belangrijke rol. Deze matrix vormt ook de kapstok voor het identificieren van onderzoeksopdrachten en voor het bepalen welke opdrachten het beste aansluiten bij HBO studenten en welke bij WO studenten. Deze opdeling viel bij de aanwezige deelnemers in de smaak en werd later getypeerd als 'een spot-on verhaal'.  

19.1 Praktijkonderzoek HR 2.jpgDe pitches van de 6 studententeams waren kort en bondig. In sommige gevallen erg bondig en werd er na de uiteenzetting van de opdracht snel gesprongen naar de conclusies en het uitgebrachte advies. Voor een nadere toelichting op bv de onderzoeksaanpak en bevindingen werd het publiek verwezen naar de posters die elk team had gemaakt en die te bezichtigen waren tijdens de lunch.  Desalniettemin waren de onderzoeksvragen gevarieerd en relevant en is de Hogeschool Rotterdam erin geslaagd om te laten zien waar studenten mee bezig zijn en waar hun capaciteiten liggen. Na de pitches kreeg het publiek de gelegenheid om hun stem uit te brengen voor het best gepresenteerde onderzoek. 19.1 Praktijkonderzoek HR 4.jpgDe case van Shell Pernis over het 'Job scope proces bij Shell Pernis en het voorkomen van extra bestellingen' ging er met de prijs vandoor. Zij kregen allen een bioscoop bon van de Hogeschool Rotterdam. Voor de aanwezige bedrijven die de studenten tijdens hun praktijk onderzoek begeleid hadden vormde het ochtendseminar een mooie afsluiting. Voor de overige deelnemers uit het bedrijfsleven gaf de ochtend een goede beeld van waar we nu staan met het 19.1 Praktijkonderzoek HR 3.jpgopleiden van de service logistieke professionals van de toekomst.  

 

Geïnteresseerd in de gehouden presentaties? SLF deelnemers kunnen deze downloaden via de optie kennisdatabank/presentaties na te zijn ingelogd. Of stuur een bericht naar info@servicelogisticsforum.nl

Trots op onze

SLF Deelnemers