Service Logistics Forum

20.5 Webinar Voorraadbeheer

Webinar Jong SLF VoorradbeheerJong SLF presenteert samen met Gordian Logistic Experts en Lely het webinar:

Voorraadbeheer in Coronatijd

Datum: 8 september
Tijdstip: 15.30 - 16.45
# deelnemers: 35

Door: Liselot Gerritzen
Speciaal voor Young Professionals (0-5 jaar werkervaring) dit webinar over voorraadbeheer met enerzijds aandacht voor inhoud en anderzijds aandacht voor interactie. In een gezamenlijke presentatie koppelde Gordian Logistic Experts en Lely de theorie en praktijk prachtig aan elkaar. Verschillende aspecten rondom voorraadbeheer kwamen op een gestructureerde wijze aan bod, eerst vanuit de theorie en daarna vanuit de praktijk. En de vinger werd op de zere plek gelegd aangaande de effecten van Corona via de gekozen topics , ‘Verhogen of verlagen?’ en ‘Datavervuiling’. Voorraadbeheer staat volop in de spotlights door Corona en veel bedrijven beseffen dat een goede grip op dit proces nu van cruciaal belang is. Door dit webinar hebben deelnemers handvatten gekregen om betere keuzes te maken in hun eigen situatie.

Rogier Zoun en Laurens Hellegers, consultant en junior consultant bij Gordian Logistic Experts, kennen als geen ander de theorie achter voorraadbeheer, de mogelijkheden van ondersteunende software en de effecten van strategiekeuzes. In heldere taal kwamen keuzes en adviezen aan bod.

Robert Kuijpers, head of spare parts operations bij Lely, legde tijdens het webinar uit wat Lely doet en waar Lely voor staat. Een oer Nederlands maakbedrijf in de agrarische sector die de koe centraal stelt. De Corona crisis heeft veel impact op de bedrijfsvoering vertelde Robert. Collega Niels Keijzer, Tactical Spare Parts Planner, ging in detail in op die impact en deelde voor welke keuzes Lely stond en welke besluiten en acties genomen zijn en waarom.

Via vragen en stellingen tussendoor kwam de interactie goed op gang. Verschillende deelnemers kwamen aan het woord en deelden hun recent opgedane kennis en kunde. Door de vragen werd duidelijk hoe en waarom bedrijven reageren op de effecten van de crisis. Een belangrijke conclusie was dat ingrijpen in het voorraadbeheer noodzakelijk is én dat dit veelal via software ook gedaan wordt. Daarnaast waren de deelnemers het erover eens dat deze crisis pijnpunten heeft blootgelegd die anders niet op de agenda zouden zijn gekomen. Kortom er is ook iets positiefs aan de Corona crisis, oftewel zoals in de presentatie gezegd werd, never waste a good crisis. 

De presentatie van Gordian en Lely is hier te downloaden. De bedrijfsfilm van Lely is de moeite waard om  (alsnog) even te bekijken. Voor vragen of opmerkingen over dit webinar of het behandelde onderwerp neem contact op met Jong SLF via info@servicelogisticsforum.nl.

Trots op onze

SLF Deelnemers