Service Logistics Forum

19.10 Studiesessie PwC (BE)

Studiesessie de 5 hoekstenen van digitalisatie – Hoe staat uw organisatie met digitalisatie?

Datum: 12 december 2019

Tijdstip: 15.00 – 18.30

Locatie: Hotel Serwir, Sint Niklaas (BE)

Thema: Studiesessie Service@Core

# deelnemers: 33

 

PwC digitalisatie survey (BE)Door: Liselot Gerritzen

Na een warm welkom start de bijeenkomst. Als organisatoren heten Wim Vancouwenberghe, voorzitter BEMAS en Ben Gräve, voorzitter SLF het publiek welkom. Direct daarna vangt Ruben Coetsier, Senior Manager PwC en verantwoordelijk voor de gedane survey, aan. Hij vraagt de zaal om de eigen situatie te schetsen via een mobiele app. Later worden de antwoorden van de zaal vergeleken met de resultaten van het onderzoek. Na de introductie zoomen we in op de situatie van Van Meeuwen. Taco Mets, Technisch Directeur NL, en Filip Verwaest, Business Unit Manager BE, beantwoorden de vraag ‘waar staat Van Meeuwen met de digitalisatie van hun service?’. Zij doen hun verhaal aan de hand van het PwC model met de 5 hoekstenen. Hoewel de heren bescheiden zijn ten aanzien van hun 'maturity' blijkt uit het verhaal dat Van Meeuwen op alle aspecten  een duidelijke visie en aanpak heeft.

 

PwC digitalisatie survey (BE) IINa een korte pauze vervolgt het programma met de uitkomsten van de survey. Dit is een zeer interessant onderdeel. Het publiek heeft veel vragen en gaat graag in discussie met de presentator én elkaar. Uit de gevraagde input aan het begin blijkt dat het publiek al aardig ver gevorderd is op de ladder van digitalisatie. Het model met de 5 hoekstenen is een prima hulpmiddel voor bedrijven om zichzelf in te schalen in hun mate van volwassenheid. Het onderzoek maakt veel los en geanimeerde gesprekken worden  tijdens de borrel, onder het genot van een hapje en drankje, voortgezet.

 

PwC digitalisatie survey (BE) III

SLF deelnemers kunnen de presentaties die gehouden zijn terugvinden in de kennisdatabank, na te zijn ingelogd. Overige geïntereseerden kunnen presentaties opvragen via info@servicelogisticsforum.nl.

Trots op onze

SLF Deelnemers