Service Logistics Forum

20.6 Webinar Brexit

Be Prepared, be prepared, be prepared!!!

Het VK heeft per 31 januari 2020 de EU verlaten. Daarmee is het VK niet langer onderdeel van de interne Europese markt en van de douane unie, het VK is vanuit de EU gezien een externe markt.

Georganiseerd door SLF en DHL / Francis Scholten, VP LLP, Global Account Management & Procurement IBM Lead Logistics Partner heeft Roel van ’t Veld, Specialist Policy Advisor EU Affairs Brexit Coördinatie zijn licht laten schijnen op de effecten van een harde en een minder harde Brexit.

De effecten van de Brexit worden vanaf 1 januari 2021 manifest, het vrije verkeer van goederen tussen het VK en de EU zal dan zijn beëindigd. Alle douane formaliteiten die gelden voor landen buiten de EU zijn dan van toepassing op de handel en het goederenverkeer met het VK, deal or no deal.

 De uitkomst van de lopende onderhandelingen kunnen de accijnzen die op goederen geheven worden en mogelijke handelsbelemmeringen positief of negatief beïnvloeden. Hierop zoveel mogelijk voorbereid zijn is een must om onverwachte wachttijden aan de grens vanwege het niet in orde zijn van papieren te voorkomen en financiële tegenvallers tot een minimum te beperken.

Roel maakte aan de hand van vijf stappen klip en klaar wat er allemaal komt kijken bij het grensoverschrijdend goederenverkeer met het VK na 1 januari 2021.

 

Informatie over Brexit:

 

Handige links:

Step by step guides

Trots op onze

SLF Deelnemers