Service Logistics Forum

23.02 Spare Parts Management the next level

Op 15 maart waren we te gast bij de Brainport Industries Campus in Eindhoven waar SLF samen met spareparts.live en DiManEx een bijeenkomst over spare parts management organiseerde: hoe kun je digitalisering inzetten om je spare parts management naar een hoger niveau te tillen.

Als eerste vertelde Rutger Sikma, projectmanager e-commerce, hoe zij bij Royal Reesink de software van spareparts.live hebben gebruikt voor hun webshop om het voor hun klanten makkelijker te maken reserve-onderdelen voor de Royal Reesink-machines te bestellen. Uit de hoeveelheid vragen tijdens deze eerste presentatie bleek al hoe dit onderwerp leeft bij de deelnemers.

Daarna was het de beurt aan de organisatie: spareparts.live, DiManEx en Additive Center pitchten elk hun product: welke digitale ontwikkeling bieden zij om bedrijven te helpen hun spare parts beheer (nog) beter te organiseren?

En na de koffie was het tijd voor de praktijk: in groepjes maakten de deelnemers een tour langs vijf bedrijven die in de Brainport Industries Campus gevestigd zijn en allemaal een fase in het proces van 3D-printing verzorgen.

Enthousiast over alle mogelijkheden en ontwikkelingen gingen de deelnemers weer naar huis. Misschien wel met nog meer vragen dan waarmee ze gekomen waren of met huiswerk voor morgen..!

In contact komen met een van de partijen die u tijdens de bijeenkomst heeft ontmoet? Stuur een mail naar info@servicelogisticsforum.nl.

collage spare parts event_15mrt23

Trots op onze

SLF Deelnemers