Deelnemer login
Home Nieuws Ontwikkelingen op onderwijsgebied
18
jul
Ontwikkelingen op onderwijsgebied

Ontwikkelingen op onderwijsgebied

Het SLF support de ontwikkeling van het Minor programma Service Logistiek. Momenteel biedt de Rotterdam Mainport University (RMU), een onderdeel van de hogeschool Rotterdam, als enige een gerichte HBO opleiding. Deze opleiding is volop in ontwikkeling en het SLF ziet mogelijkheden om via deze opleiding bij te dragen aan de vorming van het vakgebied en de talenten van de toekomst. Graag vraagt het SLF hierbij de hulp van het service logistieke bedrijfsleven. 

De minor Service Logistics is een vierdejaars programma binnen de opleiding Logistics Engineering van de Rotterdam Mainport University (RMU), onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Eén van de modules binnen de minor is Service Excellence. Binnen deze module voeren studenten in groepjes van 3 een praktijkonderzoek uit. Het onderzoek heeft vanzelfsprekend een service logistieke invalshoek. Bedrijven krijgen de gelegenheid onderwerpen aan te dragen. Samen met de docenten worden de onderwerpen vastgesteld.

De module bestrijkt de gehele looptijd van de minor, van 28 augustus 2017 t/m 2 februari 2018, en begint met een verdieping van onderzoeksvaardigheden, literatuurstudie en uitwerking van een onderzoeksopzet (doorlooptijd 5 weken).

Daarna wordt op locatie onderzoek gedaan door middel van interviews, observaties en metingen. Het betreffende bedrijf faciliteert bij de dataverzameling. Studenten zullen ongeveer 4 a 5 bezoeken brengen (doorlooptijd 7 weken).

Na afloop van het onderzoek verwerken studenten hun resultaten in een rapport en presenteren deze tijdens een miniconferentie met de opdrachtgevers (doorlooptijd 3 weken).

Deelname aan de module Service Excellence biedt bedrijven:

  • Advies over een (deel)proces en deelname aan een miniconferentie;
  • Publicatie in vakliteratuur en/of op aansprekende sites van SLF/Dinalog/Topsector;
  • Kritische methodische externe blik;
  • De gelegenheid talent te spotten. Na afronding van de minor beginnen studenten aan hun afstudeeropdracht.

Mocht u meer informatie willen of heeft u een interessante opdracht? Dan kunt u contact opnemen met de minorcoördinator.

John de Nijs
j.d.de.nijs@hr.nl
010-448 6043

Of bij afwezigheid met
Jasper de Graaf
06 - 29 15 96 10

Terug

Onze deelnemers