Service Logistics Forum

Proost op een nieuw jaar! - Nieuws

09 januari 2020

Geluk, gezondheid en success voor alle SLF deelnemers in 2020

Een nieuw jaar, een nieuwe start, alle tellers staan weer op 0. We zijn uit de startblokken en gaan van 2020 een succesvol jaar maken. Samen met al onze deelnemers, want success is een teamprestatie wat het SLF betreft. Waar de één kennis zoekt, kan de ander kennis leveren of kunde of talent of innovatie. Op deze 4 pijlers is het SLF gebaseerd en langs deze pijlers wordt vooruitgang gemeten. Een korte terugblik op 2019 laat zien dat het netwerk diverse successen heeft behaald.

Kennisdeling vond plaats tijdens de 15 bijeenkomsten die het SLF in 2019 organiseerden of mede organiseerde.  Het waren 15 verschillende bijeenkomsten die varieerden in omvang, waarbij de Summit traditioneel de grootste opkomst kent en de 3 roundtables met een select gezelschap plaatsvonden. 

In totaal schreven zich ruim 250 unieke personen van 137 verschillende organisaties zich in voor events via het SLF.

Het aantal aangesloten organisaties steeg met 11 tot een totaal van 85.

Het kernteam Service Logistiek, binnen het SLF verantwoordelijk voor visie & innovatie ontwikkeling, heeft de trends die het geidentificeerd had in 2019 in de praktijk gebracht door kennissessies en onderzoeksinitiatieven te starten. Doel is om wetenschap en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Hier speelt het Platform Service Logistiek  ook een belangrijke rol. Dit platform zal in 2020 de aandacht krijgen die het verdient. 

Naast deze ontwikkeling heeft het SLF in 2019 een slag gemaakt in haar zelfstandigheid. Organisatorisch zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd die de SLF organisatie zelfstandig en robuust maakt. 

In 2019 is een start gemaakt met een ambassadeursprogramma. We nemen ambassadeurs serieus en denken samen na over de meerwaarde van het netwerk en de toegevoegde waarde van groei. Met de slogan 'een groter netwerk is een sterker netwerk' geven we aan dat groei goed is voor de kwaliteit en diversiteit van het netwerk en om die reden aandacht verdient. 

Voor 2020 hebben we opnieuw ons ambitieniveau vastgesteld. In de basis blijven we hoogwaardige bijeenkomsten organiseren  waar via persoonlijke ontmoeting het vakgebied vooruit gebracht wordt. Persoonlijk contact is de essentie van het SLF.  Innovatie en vooruitgang is de belangrijke toegevoegde waarde. Concreet willen we een tweede studiereis realiseren en met meer complementaire partners de samenwerking zoeken. In organisationele zin verwachten we dit jaar een verdere ontwikkeling door te maken. SLF Belgie en Jong SLF zullen de benodigde aandacht krijgen om door te kunnen groeien evenals het ambassadeursprogramma, dat in 2020 een vervolg krijgt.

Alles bij elkaar concluderen we dat 2019 een goed jaar is geweest en dat 2020 ons veel  gedeelde successen kan geven. Wij hebben er zin in!

Trots op onze

SLF Deelnemers