Service Logistics Forum

Service logistiek bewijst waarde voor gezondheidszorg - Nieuws

30 maart 2023

Sterk staaltje kruisbestuiving vanuit het SLF geninitieerd

Kruisbestuiving is hét toverwoord voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Hiermee stimuleert de overheid oa het bedrijfsleven om over de randen van de eigen 'box' te kijken. De focus ligt minder op het doorontwikkelen van het eigen vakgebied, maar meer op het oplossen van de problemen die het meest urgent zijn. Vaak liggen die dus buiten het eigen vakgebied. 

Een van de maatschappelijke uitdagingen ligt op het terrein van de gezondheidszorg. Enige tijd terug is al aangetoond dat het logistieke denkkader zeer bruikbaar is om daar procesverbeteringen te kunnen realiseren. SLF voorzitter Paul Enders van ASML was een van de initiatiefnemers in het stroomlijnen van het prikproces tijdens de coronapandemie (zie nieuwsbericht).

Nu is het opnieuw het SLF dat betrokken is bij een project om het service logistieke denkkader in te zetten ter verbetering van processen in de gezondheidszorg. SLF bestuurder Hans van Waveren, voormalig partner van Districon, is betrokken bij het initiatief NeoKidney. Over ontwikkelingen bij dit kruisbestuivingsproject houden we u uiteraard graag op de hoogte.

 

Trots op onze

SLF Deelnemers