Service Logistics Forum

Webinar Virtual & Augmented Reality in Service Operation

15 mrt 2021
Webinar Virtual & Augmented Reality in Service Operation

Het SLF organiseert samen met World Class Maintenance (WCM) een online event over VR/AR, bestaande uit een webinar en online workshop. Het webinar en online workshop vormen één geheel van 14.00 - 17.00, maar deelname aan alléén het webinar (14.00 - 15.00) of de online workshop (15.00 - 17.00) is ook mogelijk.  

VR/AR technieken nemen momenteel een grote vlucht, omdat ze een belangrijke bijdrage leveren aan werken op afstand. De voor- en nadelen komen door Corona in een ander daglicht, waardoor business cases sneller rond zijn. Wat is de impact in serviceketens? 

Informatie over het Webinar Virtual & Augmented Reality in Service Operation:

Datum: 15 maart
Tijdstip: 14.00 - 15.00
Locatie: Online
Thema: Virtual & Augmented Reality in Service Operation

Over proefballonnen en learning by doing. Tijdens het webinar vertellen koplopers over hun aanpak, resultaten en ambities. Een van die koplopers is ASML. ASML maakt al langer gebruik van VR in hun trainingscentrum. Door de Corona crisis kwamen ontwikkelingen in een stroomversnelling en kenden het ontwikkelproces een ander verloop dan normaal. Gewijzigde vragen, randvoorwaarden en keuzemogelijkheden geven een extra dimensie.

Sitech & Goal 043 hebben samen een VR Builder tool ontwikkeld waarmee door de gebruiker zelf (zonder programmeerkennis) eenvoudig realistische VR-trainingen op maat kunnen worden gemaakt. Tijdens de presentatie vertellen zij over de mogelijkheden van deze tool, het ontwikkelproces en toekomstige uitdagingen.

Het FiieldLab VIA APPIA is één van de fieldlabs van World Class Maintenance. In een FieldLab ontwikkelen partners uit bedrijfsleven en wetenschap innoverende oplossingen die praktisch toepasbaar zijn. Na een introductie van het Fieldlab volgt een interactieve workshop waarin deelnemers direct aan de slag gaan. De workshop is gericht op de toepassing en schaalbaarheid van VR- en AR-technieken in service operations (zoals reparatie en onderhoud van assets en training van personeel). Tijdens de workshop, en daarna in het fieldlab, leren organisaties van elkaar en kunnen zij deze nieuwe kennis vervolgens ieder in hun eigen omgeving toepassen. 

Programma
14.00  Opening
14.10  Business impact van AR/VR innovaties bij ASML, door Michiel Haverkorn van Rijsewijk, Director Customer Support ASML
14.30  ENTER VR Builder, door Jeroen Trienes , Creative Director bij Goal 043
14.50  Introductie Fieldlab VIA APPIA, door Jacob Derks, Programma Manager WCM
15.00  Afsluiting webinar en start online workshop 

Voor meer informatie, neem contact op met info@servicelogisticsforum.nl of meldt aan via de onderstaande knoppen. 

Aangemeld voor deze bijeenkomst

Faes Group logo

Faes Group

Reusel
Website Profiel bekijken
Faes Group logo
Thermo Fisher Scientific logo

Thermo Fisher Scientific

Eindhoven
Website Profiel bekijken
Thermo Fisher Scientific logo
NDL/HIDC logo

NDL/HIDC

Zoetermeer
Website Profiel bekijken
NDL/HIDC logo

Dick van Teeffelen

Zwolle
Website Profiel bekijken
IHI Hauzer Techno Coating B.V. logo

IHI Hauzer Techno Coating B.V.

Venlo
Website Profiel bekijken
IHI Hauzer Techno Coating B.V. logo
SpareParts.One logo

SpareParts.One

Soesterberg
Website Profiel bekijken
SpareParts.One logo
Trots op onze

SLF Deelnemers